Skip to content
Portrett av Guttorm Andreasen

Morten Berentsen

Musikkforedrag - på Huldra

Guttorm Andreasen - Get Ur Freak On - de 27 viktigste kvinnene i musikkhistorien

Sted:

Huldra kafé

Kategori:

Foredrag

Tidspunkt:

fredag 31. mai
18:00 - 19:30

Biblioteket arrangerer musikkforedrag i kjelleren på Huldra.

Get Ur Freak On - de 27 viktigste kvinnene i musikkhistorien

Visste du at countryartisten Kitty Wells laget den første feministiske disse-låta allerede i 1952? At indiske Lata Mangeshkar har spilt inn over 30 000 låter? At den millionselgende gitaristen Mary Ford oppfant den revolusjonerende overdub-metoden for studioopptak, at Daphne Oram loddet og laget de aller første elektroniske instrumentene eller at Patti Page solgte 100 millioner plater på 50-tallet? Fra religiøse yppersteprestinner i Ur til jazzpionerer, bluessangere, tekno-gitarister, klassiske arabiske sangere, rockere, countrysmartinger, hip hop-eksplosjoner og punkeprovokatører så har det alltid vært banebrytende kvinner helt sentralt i alle populærmusikksjangre. Hør de spennende historiene om Enheduanna, Ellen Muriel Deason, Trixie Smith, Sister Rosetta Tharpe, Melissa Arnette Elliott, Patti Smith, Viv Albertine, Madonna, Umm Khaltoum, Kathleen Hanna og en rekke andre sentrale kvinner i musikkhistorien.

Guttorm Andreasen

Guttorm Andreasen er Norges mest entusiastiske musikknerd og -formidler!

Guttorm er en av landets mest erfarne og allsidige journalister. Han har jobbet som programleder, journalist, produsent, reporter og redaktør i radio, tv, nett, podcast og print siden 1985, blant annet med mer enn 20 års fartstid i NRK.

I NRK var han bl. a. programleder for kulturprogrammet ”Stereo” på tv (2002-2004). Han har vært programleder for ”Llama” og ”Filmpolitiet”P3 og ”Lørdagsbarnetimen”P1. Opp til 200.000 daglige lyttere hørte på hans grenseløse musikkprogram "WASABI" som gikk på P2 hver dag (2004-2007, sommer 2011). I 2014-15 var Guttorm tilbake i NRK, som programleder for sitt eget musikkprogram i den nye musikkanalen NRK P13. Sommeren 2017 var han programleder for musikkprogrammet "Spillerom"P2 og fra 2016-18 var han fast musikkommentator i NRK Ytring.

Adresse

Huldra kafé

Huldra håndverk, mat og kultur DA

Steia

2560 Alvdal

Åpne i Google Maps

Del med venner